miercuri, 20 octombrie 2010

Lupta cu tine...

Inima iti sopteste “Da” in timp ce mintea striga “NUUUUUUUUUUUUUUUUUU” Esti prins la mijloc intre o soapta si un strigat, nici nu mai stii cine esti si ce vrei, pentru ca nu poti sa vrei ceea ce iti doresti si nici sa iti dorecti ceea ce vrei. Te simti captiv intr-o inchisoare cu peretii grosi construiti din interdictii.
Inima iti striga “NUUUUUUUUUUU”, pe cand mintea iti sopteste “de ce nu?” si uite asa se porneste o avalansa de intamplari pe care nu le poti controla, intamplari care nu par sa duca nicaieri, intamplari care iti umplu inima de indoieli si care nu au acel CEVA care sa te faca simti ca te bucuri cu adevarat!

Ce faci cand ai de luat o decizie, cand lucrurile se strang ca o menghina in jurul tau, cand oamenii parca ar fi niste judecatori impasibili si reci, cand totul pare sa te acuze si sa te condamne? Ce faci cand mintea nu ajunge la o intelegere cu inima si cand cele doua vor lucruri atat de diferite incat te simti sfasiat?

Acesta este cel mai bun moment pentru a-ti aduce aminte ca mintea… de cele mai multe ori nu face altceva decat sa te minta… sa iti aduci aminte ca in inima ta este un camaruta mica dar luminoasa in care sufletul este in dialog permanent cu divinitatea launtrica. Acolo in camaruta aceea nu exista indoieli, nu exista dusmani si verdicte, acolo nu exista dorinte si nu exista frica… acolo este bucurie si pace!

Te-ai nascut ca sa iti urmezi inima si sa iti traiesti sufletul, te-ai nascut pentru a merge pe calea ta fluierand si bucurandu-te de minunile asezate in jurul tau. NU ai cum sa te ratacesti atata timp cat esti mereu aproape de sufletul tau, nu ai cum sa pierzi directia atata timp cat ochii sunt atintiti spre CER… nu ai cum sa pierzi nimic atata timp cat ai totul, dar nu totul acela material atat de usor de pierdut la bursa sau de ros de molii si mancat de carii… ci ACEL TOT DIVIN din care suntem alcatuiti si din care este alcatuit orice atom in univers.

Nu ne-am nascut sa indeplinim ordine si sa ne ridicam la asteptarile nimanui… ne-am nascut sa ne fim unii altora aproape si mai ales sa ne aduca unii altora aminte ca Cerul ramane doar un reper si nu este, nu a fost si nu va fi niciodata o limita!

Inima cunoaste ceea ce mintea nu poate cuprinde!
Un comentariu: